Yoggies®.Τι είναι και ποια οφέλη έχουν οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης για σκύλους;

Εάν είστε ένας από τους εκτροφείς που θέλουν να έχουν ένα υγιές και ικανοποιημένο σκυλί…

… θα διαβάσετε όχι μόνο τι είναι, αλλά και ποια πλεονεκτήματα προσφέρουν οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης για τα σκυλιά, όπως και για τη διαφορά ανάμεσα στις τροφές και ποια τροφή είναι η καλύτερη για τον σκύλο.

Για πολλούς από εμάς, τα σκυλιά είναι οι πιο πιστοί φίλοι γενικά. Εάν έχετε διαβάσει την ιστορία μας, σίγουρα θα καταλάβετε γιατί επινοούμε και παράγουμε τροφές για σκύλους στις οποίες δεν υπάρχει χώρος για χημεία, ενισχυτικά γεύσης, χημικά, δημητριακά, σόγια ή κρεατοστεάλευρα.

Ήδη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, η φύση ήταν πρότυπο για εμάς.

Όταν σκεφτόμασταν τι να ταΐσουμε το κουτάβι μας αφού δηλητηριάστηκε, ήταν σαφές ότι η εύρεση ποιοτικών κόκκων από πραγματικό κρέας στην αγορά δεν θα ήταν εύκολη. Πραγματοποίησα μια έρευνα εκείνη την εποχή (2014) και τότε εξέτασα και διάβασα τη σύνθεση περισσότερων από 250 τύπους κόκκων. Μόνο 3 (τρεις) από αυτούς είχαν στην πρώτη θέση της “Σύνθεσης”  τις  ζωικές πρωτεΐνες – αλλά προσέξτε – γραμμένες όπως, για παράδειγμα, άλευρο  κοτόπουλου  ή πρωτεΐνες κοτόπουλου, ή  υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης…

Αυτός ήταν ο λόγος που άρχισα να ενδιαφέρομαι για την ανάπτυξη και εξέλιξη των συνταγών με βάση το B.A.R.F.

Το B.A.R.F. (bone and raw food – οστά και ωμή τροφή) εξακολουθεί να είναι η καλύτερη τροφή για τον σκύλο και για τον εκ φύσεως γενετικό εξοπλισμό του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πρώτες συνταγές μας (όπως και οι σημερινές) συντάχθηκαν ως ένα ισορροπημένο B.A.R.F., όπου η φύση και η λεία είναι τα πρότυπα. Αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για τους ιδιοκτήτες,  ότι δίνουν στον σκύλο τους μια ισορροπημένη και υψηλής ποιότητας τροφή από πραγματικό κρέας, φρούτα και λαχανικά. Όλα αυτά χωρίς οποιαδήποτε χημικά, συντηρητικά και υποκατάστατα κρέατος. Ταυτόχρονα οι τροφές και οι κόκκοι Yoggies  δεν είναι πιο ακριβά από τις super  premium τροφές για σκύλους. Αλλά ο θετικός αντίκτυπός τους στην υγεία του σκύλου υπερβαίνει πολλές φορές την τιμή τους!

Ποια είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των κόκκων ψυχρής συμπίεσης Yoggies και άλλων βιομηχανοποιημένων τροφών;

 

Η πρώτη διαφορά βρίσκεται στην ίδια την παραγωγική διαδικασία. Οι συνηθισμένες μάρκες κόκκων παράγονται σήμερα με τη μορφή εξώθησης (παραγωγή υπό υψηλή πίεση και θερμοκρασία έως 200 ° C) για τη γρήγορη και λιγότερο απαιτητική  βιομηχανική παραγωγή τους. Τα μεμονωμένα συστατικά ρίπτονται στον εξωθητή όπου με την υψηλή θερμοκρασία και πίεση, παράγεται ο ένας κόκκος μετά τον άλλον. Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία καταστρέφει τη συντριπτική πλειονότητα των θρεπτικών συστατικών που πρέπει να επαναπροστεθούν στους κόκκους. Αλλά η χημεία θα το φροντίσει αυτό!

Οι κόκκοι Yoggies ψυχρής συμπίεσης παρασκευάζονται όμως διαφορετικά. Η πίεση εν ψυχρώ από τις πρώτες ύλες είναι μια διαδικασία παραγωγής φιλική προς την τροφή, τις βασικές φυσικές θρεπτικές αξίες και επομένως στο πεπτικό σύστημα και την υγεία του σκύλου. Οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης δεν υφίστανται θερμική επεξεργασία, εκτός από την αργή αποξήρανση των πρώτων υλών έως τους 38 ° C, δεν συντηρούνται με χημικό τρόπο, δεν προσθέτονται σε αυτούς ενισχυτικά γεύσης και αρώματα και δεν διογκώνονται στο στομάχι του σκύλου. Επομένως, μπορεί να ειπωθεί ότι με τα Yoggies  Η Υγεία ξεκινά από το μπολ® Health starts from  the bowl.

Yoggies κόκκοι ψυχρής συμπίεσης – Ορισμένα ενδιαφέροντα γεγονότα

Η Φυσική διατροφή και το ισορροπημένο B.A.R.F. αποτελούν πρότυπο για  όλες τις συνταγές κόκκων Yoggies.

Η προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών (πολλές φορές ίδιας ποιότητας με εκείνη των τροφίμων) αποτελεί προϋπόθεση για την κορυφαία ποιότητα των κόκκων στην τελική τους μορφή και επιδρά θετικά στην υγεία του σκύλου.

Οι κόκκοι περιέχουν αποκλειστικά ωμό και αργά αποξηραμένο κρέας (χωρίς κρεατοστεάλευρα, ζωικά υποπροϊόντα κ.λπ.)

Οι πρωτεΐνες από πραγματικό κρέας είναι το βασικό στοιχείο ανάπτυξης για κάθε σκύλο.

Εκτός από τις λιποδιαλυτές βιταμίνες και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα λίπη και τα έλαια παρέχουν επίσης ενέργεια για τη δραστήρια ζωή του σκύλου και τη σωστή «όρεξη». Τα πιο σημαντικά λιπαρά για τους σκύλους είναι τα λίπη ζωικής προέλευσης και αυτά είναι άφθονα στους κόκκους Yoggies (δεν προστίθενται τεχνητά λιπαρά).

Οι υδατάνθρακες και οι φυτικές ίνες, όπως οι νιφάδες ρυζιού ή πατάτας (όχι δημητριακών) ρυθμίζουν την παροχή ενέργειας, βελτιώνουν την περισταλτική και τη συνολική λειτουργία των εντέρων, υποστηρίζουν την πέψη και τροφοδοτούν επίσης το σώμα  με την απαραίτητη ενέργεια.

Βότανα, σπόροι και διάφορα είδη ριζών και μείγματα φυτικών εκχυλισμάτων παρέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά για τη σωστή λειτουργία των ματιών, των νεύρων, του ήπατος, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το οξείδιο του πυριτίου λειτουργεί στο πεπτικό σύστημα του σκύλου ως «βούρτσα». Καθαρίζει μηχανικά το εντερικό τοίχωμα και βοηθά στην απομάκρυνση μικρών παρασίτων.

Η αποξηραμένη τύρφη περιέχει μεγάλη ποσότητα ανόργανων συστατικών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την παραγωγή αίματος, τη σωστή λειτουργία του ήπατος και ρυθμίζει την περισταλτική και την εντερική δραστηριότητα.

Το εκχύλισμα από τη σάρκα μυδιών και άλλα συμπληρώματα υποστηρίζουν την ανάπτυξη των οστών, αρθρώσεων, τενόντων και συνδέσμων. Αποτελούν ένα υγιές συμπλήρωμα για την αποκατάσταση του αρθρικού (δια-αρθρικού) υγρού στα σκυλιά.

Οι γαλακτοβάκιλλοι, τα προβιοτικά και το πρεβιοτικό αποτέλεσμα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του σκύλου. Η σύνθεση των ειδικών καλλιεργειών γαλακτοβακίλλων, όμοια με εκείνες που βρίσκονται στα έντερα  των τετράποδων φίλων μας, υποστηρίζει μια υγιή εντερική μικροχλωρίδα και τη συνολική υγεία του σκύλου.

“Ευρηματική” διαδικασία παραγωγής

Δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε στη χημεία. Η φυσική και η φύση αποτελούν τη βάση της παραγωγής μας. Χάρη στη διαδικασία παραγωγής διατηρούνται οι φυσικές πρωτεΐνες, τα λιπαρά, οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα προβιοτικά και πρεβιοτικά. Στις τροφές Yoggies δεν θα προστεθεί ποτέ καμία χημική ουσία, συντηρητικά ή αρωματικές ύλες, ενισχυτικά γεύσης και υποκατάστατα πρώτων υλών (όπως η σόγια). Η ποιότητα των κόκκων και των πρώτων υλών εξετάζεται τακτικά σε ανεξάρτητα εργαστήρια στην Τσεχική Δημοκρατία και στο εξωτερικό, προκειμένου να πληροί τις απαιτήσεις για ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας τροφών μάρκας Yoggies.   Η μέθοδος ψυχρής συμπίεσης εγγυάται, σε αντίθεση με τη μέθοδο εξώθησης, τη διατήρηση των φυσικών θρεπτικών συστατικών από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται.

Συνοψίζοντας, οι κόκκοι Yoggies είναι νέα τάση για μία υγιεινή και ποιοτική τροφή για σκύλους.

Η Yoggies s.r.o. ήταν η πρώτη εταιρεία στην Τσεχική Δημοκρατία που ανέπτυξε και έφερε στην αγορά αποκλειστικά υγιεινές τροφές για σκύλους χωρίς πρόσθετα χημικά. Επειδή αγαπάμε τα σκυλιά, είμαστε ευτυχείς που ο ανταγωνισμός μας μιμείται ήδη και προσπαθεί να διαθέσει παρόμοιες τροφές με τα Yoggies (αν και δεν αρέσουμε σε ορισμένους ανταγωνιστές  λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής τους 🙂 )

ALL LIFE STAGES – ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Τροφές  για κουτάβια, ενήλικα και μεγαλύτερης ηλικίας σκυλιά;    Μόνο του τύπου  Όλα τα στάδια της ζωής!  All life stages !

 

Η πλειοψηφία παραγωγών των βιομηχανοποιημένων σκυλοτροφών παρουσιάζει στην αγορά ποικίλες τροφές για διαφορετικές φυλές και ηλικίες. Εμείς στην εταιρεία Yoggies πιστεύουμε στη φύση και τη φυσική – όχι στη χημεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο    οι τροφές μας είναι  All Life Stages, δηλαδή για όλες τις ηλικίες και φυλές σκύλων, όπως είναι και τα θηράματα των σκύλων στη φύση. Αρκεί να διαλέξετε. Για παράδειγμα, για κουτάβια, καθώς και για ενήλικες δραστήριους σκύλους, μπορείτε να επιλέξετε τους κόκκους ψυχρής  συμπίεσης Yoggies Active με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικές πρωτεΐνες και λίπη. Για σκύλους σε δίαιτα, υπέρβαρους ή λιγότερο δραστήριους, μπορείτε να επιλέξετε τον συνδυασμό αρνί με λευκό ψάρι με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε εύπεπτα λιπαρά.

Τι σημαίνει ότι η περιεκτικότητα  των κόκκων σε κρέας είναι 87% ;

Όταν επιλέγετε την τροφή δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το σκυλί σας είναι από τη φύση του σαρκοφάγο. Επομένως, το πρότυπό μας είναι  ένα ισορροπημένο B.A.R.F. Φανταστείτε ένα μπολ γεμάτο με ισορροπημένο ακατέργαστο γεύμα  B.A.R.F. Για ένα σκύλο βάρους περίπου 30 κιλών  χρειάζεστε περίπου 1 κιλό ισορροπημένης τροφής, η οποία να περιέχει περίπου 87% του ακατέργαστου ωμού κρέατος και περίπου 13% φρούτα, λαχανικά, εύπεπτους υδατάνθρακες και συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν τις αρθρώσεις κ.λπ.

Μπορέσαμε και αποξηράναμε αυτό το ισορροπημένο B.A.R.F. σε χαμηλές θερμοκρασίες και  αφαιρέσαμε μόνο το νερό, έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά να παραμείνουν στην αρχική και φυσική τους μορφή. Αυτό καθιστά τους κόκκους απόλυτα εύπεπτους και δεν επιβαρύνει το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας όσο η χημεία ή και η  πέψη των «ψημένων» τροφών!

Όλα γίνονται, ακόμη και χωρίς χημικά, δημητριακά, σόγια και γλουτένη!

Σκεφθήκαμε τα παραπάνω όταν συνθέταμε τις συνταγές για την παρασκευή κόκκων. Η σόγια ειδικότερα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους σκύλους, επειδή ένας σκύλος δεν μπορεί να αφομοιώσει τις φυτικές πρωτεΐνες από τη σόγια και αυτές μπορεί στη συνέχεια να βλάψουν θανατηφόρα τον θυρεοειδή αδένα των σκύλων σας και ως εκ τούτου και τα άλλα όργανα και την υγεία του συνολικά!  Οι κόκκοι  ψυχρή συμπίεσης βοηθούν στον καθαρισμό του εντερικού τοιχώματος από τις αποθέσεις βλέννας.

Γνωρίζατε ότι τα υπολείμματα τροφής μπορούν να παραμείνουν στο έντερο του σκύλου, όπου σαπίζουν και μπορούν να αποτελέσουν στα γηρατειά του μια πιθανή πηγή καρκίνου, ανάπτυξης παρασίτων κ.λπ.;

Χάρη στο χοντρό άλεσμα και στα άλλα συστατικά της τροφής δημιουργείται το πρεβιοτικό αποτέλεσμα που βοηθά στον καθαρισμό του εντερικού τοιχώματος από τις  αποθέσεις και αποτελεί επίσης έδαφος αναπαραγωγής για ορισμένα “υγιή” βακτήρια της εντερικής μικροχλωρίδας, τα οποία τρέφονται μεταξύ άλλων με πρεβιοτικά.

Οι κόκκοι Yoggies δεν διογκώνονται στο στομάχι του σκύλου!!!!

Για τον σκύλο η πέψη των κόκκων ψυχρής συμπίεσης είναι ευκολότερη από την πέψη των εξωθημένων κόκκων . Σε τελική ανάλυση, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό πείραμα μόνοι σας και να ρίξετε έναν κόκκο εξώθησης και έναν κόκκο ψυχρής συμπίεσης σε ένα ποτήρι νερό. Χάρη στη διάλυση του κόκκου Yoggies, τα θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται πιο γρήγορα  από το στομάχι στα έντερα, πέπτονται καλύτερα και ο σκύλος τρέφεται καλύτερα. Στις μεγαλόσωμες φυλές, αποτρέπεται έτσι η  λεγόμενη στρέψη του στομάχου.

Οι κόκκοι  ψυχρής συμπίεσης Yoggies  μπορούν να είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση μαζί με  την  B.A.R.F. χωρίς προβλήματα .

Γι ‘αυτό οι εκτροφείς έχουν αρχίσει να τους αποκαλούν ” Αποξηραμένο  B.A.R.F.”

Η μέθοδος σίτισης B.A.R.F. γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους εκτροφείς. Κι εμείς πιστεύουμε ότι η  B.A.R.F. εξακολουθεί να είναι  η καλύτερη τροφή  για ένα σκύλο.

Εάν θέλετε να μεταβείτε σε  κόκκους ψυχρής συμπίεσης Yoggies ….

… μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία  στο συμβουλευτικό  κέντρο Yoggies.

Θυμηθείτε ότι με τα  Yoggies    Health starts from the Bowl – Η Υγεία ξεκινά από το μπολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *